poniedziałek, 28 listopada 2011

Jajka niespodzianki:P

Improwizowałam...:P
ale smakowało...hmmm...do tego sosik musztardowy:)


500g zmielonego mięsa z łopatki
cukinia
surowe jajko
cebula
3 ugotowane na twardo jajka
sól, pieprz, majeranek, papryka słodka
bułka tarta


Zmielone mięso z łopatki wieprzowej wyrobić z jajkiem, cebulą pokrojoną w drobną kosteczkę, startą na grubych oczkach cukinią oraz pieprzem, solą i przyprawami do smaku. Jajka ugotować na twardo.Po ugotowaniu pokroić na połówki. Z mięsa formować kotlety wielkości dłoni. Położyć na nim połówkę jajka i formować kule:)
Opanierować bułką tartą i smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor:)
Najlepiej smakuje z ziemniaczkami i sosem musztardowym:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz