niedziela, 12 lutego 2012

Ciasto marchewkowe

Pyszne, słodkie...

1,5 szklanki startej marchwi
2 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru
1 szklanka oleju
4 jajka
1 łyżeczka sody
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier cynamonowy lub łyżeczka cynamonu
aromat cytrynowy


Utrzeć olej  z cukrem. Wbijać do tego po jednym jajku, ciągle ucierając. Następnie dosypać mąkę, proszek, sodę i cukier cynamonowy lub cynamon. Ciągle mieszając, dodawać po łyżce marchwi. Na koniec dodać kilka kropel aromatu cytrynowego.

Ciasto przełożyć do blaszki wysypanej bułką tartą i piec w tempertaurze 180 stopni przez 40-60 min.

Upieczone i ostudzone polać gotową polewą cytrynową De Luxe dr Oetkera ;) 
Dowolnie ozdobić;)



1 komentarz: